Makale Gönderme
Makalelerin Gönderilmesi
Yazarların makalelerini DergiPark sistemi üzerinden göndermeleri gerekmektedir.
Makalelerin gönderilmesi sırasında DergiPark sistemine yüklenmesi gereken dosyalar aşağıda yer almaktadır.
· Makale Metni (Zorunlu): Makalelerin “MS Word” programında ve "Dergi Yazım Kurallarına" uygun şeklide yazılması gerekmektedir. Çift taraflı kör hakemlik sistemi gereği makalelerin isimsiz olarak yüklenmesi gerekmektedir. Makalenin kapak sayfasında yazar isimlerine yer verilmemelidir. (Ayrıca isimlerin son kaydeden sayfasından da silinmesi gerekmektedir. Yazar ismini son kaydeden sayfasından silmek için dosyanızı MS Word dosyasında açınız. Üstteki menüden "Dosya>Seçenekler tıklayınız. Gelen seçeneklerin genel sekmesinde yer alan "Kullanıcı Adı:" bölümünü yazarı anımsatmayacak bir isimle (örneğin "yazar") değiştiriniz. Makalenizi her yüklemede bu kontrolleri yapmanız gerekmektedir).
· Telif Hakkı Sözleşmesi (Zorunlu): Yazarların dokümanlar arşivinde yer alan “Telif Hakkı Devir Sözleşmesi Formu” nu doldurmuş ve imzalamış şekilde göndermeleri gerekmektedir.
· Etik Kurul İzni (Zorunlu): Etik kurul izni gerektiren çalışmalar için Etik Kurul Onay Belgesinin gönderilmesi gerekmektedir. Dergide yayınlanmak üzere gönderilen çalışmalar araştırma ve yayın etiği kurallarına uygun olarak hazırlanmış olmalıdır. Yapılan araştırmalar için ve etik kurul kararı gerektiren klinik ve deneysel insan ve hayvanlar üzerindeki çalışmalar için ayrı ayrı etik kurul onayı alınmış olmalı, bu onay makalede belirtilmeli ve belgelendirilmelidir. Etik kurul izni gerektiren çalışmalarda, izinle ilgili bilgiler (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde ve ayrıca makale ilk/son sayfasında yer verilmelidir. Olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmesi gereklidir. Dolayısıyla etik kurul izin belgesi gerektirdiği halde bu belgeyi göndermeyen makaleler değerlendirmeye alınmayacak ve reddedilecektir.
· Makale Benzerlik Oranı (Zorunlu): Dergiye gönderilen makalelerin benzerlik oranlarının (Kaynakça ve " " alıntılar hariç) en fazla %20 olması gerekmektedir.